Eple- og fennikelsalat med valmuefrø

Eple- og fennikelsalat med valmuefrø
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

  • 1 rødt eple
  • 1 grønt eple
  • 1 mellomstor fennikel
  • 1 appelsin
  • 1 rosa grapefrukt
  • 2 ss valmuefrø
  • En god håndfull brønnkarse eller små salatblader

Dressing:

  • 1 dl matfløte, fløte eller lettrømme
  • 2 ts sitronsaft eller eplecidereddik
  • 1 ts sukker
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær epler og fennikel i tynne skiver, en mandolin (grønnsakskutter) er perfekt til den oppgaven. Skjær av skallet på appelsinen og grapefrukten. Bruk en skarp kniv og skjær ut hinnefrie fileter. Rist valmuefrøene i en varm tørr panne til det dufter «nøtteaktig». Bland sammen alle ingrediensene til salaten.
  2. Dressing: Visp sammen matfløte, sitronsaft og sukker til dressingen og smak til med salt og kvernet pepper. Server dressingen ved siden av salaten.
Oppskrift fra