Enkel paella

Enkel paella
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en lettvint og god paella laget av grillet kylling, reker og litt grønnsaker i en gullgod blanding med ris.

Ingredienser

  • 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 0,5 l reker med skall
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 400 g arborioris (risottoris) evt. langkornet ris
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 krm safran eller 1 ts gurkemeie
  • 2 dl grønne erter

Slik gjør du

  1. 1. Del opp kyllingen i passe store serveringsstykker. Rens de fleste av rekene, men la noen være hele til pynt. Skjær paprikaen i terninger. Finhakk løk og hvitløk.
  2. 2. Fres løk og hvitløk i en stor, vid panne med litt olje til løken er blank Ta det opp. Fres risen i resten av oljen. Ha i safran eller gurkemeie og buljong. Kok opp og la risen koke i ca. 10 minutter under lokk.
  3. 3. Legg på kyllingstykkene, løk, hvitløk og paprika og kok videre i 10 minutter til risen er kokt og kyllingen er varm. Fordel erter og reker oppå risen og legg så vidt over lokket til alt er varmt.