En sprelsk biff

En sprelsk biff
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Biff med noen nye og noen kjente smaker. Paprika og pinjekjerner, brokkoli og potetpuré i skjønn forening. Sprelske farger gjør retten ekstra fristene.

Ingredienser

  • 4 stk flatbiff av storfe á ca 200 g
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper kvernet
  • 2 stk rød paprika (eller en annen farge)
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 stk brokkoli bukett
  • 500 g mandelpotet
  • 1 dl melk
  • 4 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper kvernet
  • 1 pose sjysaus
  • 3 ss aivar (paprikapuré)

Slik gjør du

  1. 1. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff. La dem hvile et par minutter før servering.
  2. 2. Rens paprika og chili og skjær i stimler. Fres dem i panna med litt olje. Ha i pinjekjernene til slutt.
  3. 3. Rens brokkoli og skjær den i fine buketter, som du koker i lettsaltet vann, ca. 3 minutter.
  4. 4. Skrell og kok potetene i vann uten salt. Sil av kokevannet og mos potetene. Rør inn melk og smør. Smak til med salt og pepper.
  5. 5. Kok opp sausen etter anvisning på pakken. Tilsett 2-3 ss aivar, og la det småkoke et par minutter.