En litt sunnere ostekake

En litt sunnere ostekake
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Med denne ostekaken kan du skeie ut med god samvittighet.

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn
  • 1 plate kokesjokolade
  • 1 pk gelépulver med bringebærsmak
  • 300 g cottage cheese
  • 0,5 l fruktyoghurt med skogsbær

Slik gjør du

  1. 1. Rist havregryn i tørr stekepanne til de er sprø. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den sammen med havregrynene.
  2. 2. Klem massen ut i en 24 cm springform. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, da er kaken lettere å få ut av formen.
  3. 3. Lag gele med halv vannmengde. Avkjøl den, men pass på at den ikke stivner.
  4. 4. Mos cottage cheesen så den blir glatt og rør den sammen med yoghurten. Rør inn geléen og la det stå til det tykner. Hell ostemassen over havregrynsbunnen i formen, og la kaken stå i kjøleskap til den stivner.
  5. Pynt med sesongens friske bær.