Eliaskaken

Eliaskaken

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

De fleste småbarnsforeldre kjenner Elias. Filmen Elias og Kongeskipet sjarmerte kinogjengere i alle aldre. Her får du oppskriften og på kaken som vil fryde små og store fans.

Fremgangsmåte

 1. Sjokoladekake
 2. 1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
 3. Smelt smør og margarin. Tilsett den kalde melken i smøret for å kjøle det ned.
 4. Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring. Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og kakao og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
 5. Hell røren over i en kakeform/langpanne (32 x 38 cm) med bakepapir i bunnen.
 6. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca 30 minutter og kaken avkjøles. Kaken kan bakes dagen i forveien.
 7. Smørkrem
 8. Smør og margarin røres mykt og luftig med halve mengden melis.
 9. Tilsett væske (melk) vekselvis under omrøring, med vaniljesukkeret og resten av melisen.
 10. 3. Visp smørkremen til den er luftig og lett.
 11. Smørkremen fordeles i ca 4 deler og farges med fargepasta på følgende måte: ¼ beholdes hvit ¼ farges rød ¼ farges lyseblå til himmelen rundt Elias. En liten del av denne mengden farges litt kraftigere blå til Elias sine øyne. ¼ deles i tre og farges: gul grå ved bruk av litt svart i smørkremen svak grå ved å tilsette en liten fyrstikkspiss med svart i smørkremen til Elias sitt ansikt.
 12. Husk! Det må benyttes fargepasta, da konditorfarge ikke vil gi sterk nok farge på smørkremen. Fargene blir mørkere når de får stå litt, så hvis du ikke er helt fornøyd med rødfargen vil den bli mørkere.
 13. Bruk engangssprøyteposer eller sprøyteposer av stoff. Fargepasta, sprøyteposer, sprøytetipper/spisser og overganger kan kjøpes på www.cacas.no eller på kjøkkenbutikker som selger kakedekoreringsutstyr. Dette er en engangsinvestering. Når du først har dette utstyret ligger alle muligheter for å kreere de lekreste barnekaker åpen for deg.
 14. Pynt kaken
 15. Legg kaken på et stort kakefat.
 16. Begynn med å klippe ut malen i A3-formatet og legg den oppå kaken. Malen kan settes fast på kaken med knappenåler (kokes før du stikker de i kaken). Bruk en skarp liten kniv og skjær ut etter malen. Ta bort kakebitene som blir til overs.
 17. Ta malen opp fra kaken og klipp av de enkelte delene fra malen: den røde bunnen, den hvite mellomdelen, den røde toppdelen og den hvite toppdelen, men ta ikke med rekkverket rundt båten. Klipp så ut selve båthuset med Elias sitt ansikt på, med tilhørende livbøye og til slutt taket. Legg alle delene tilbake på kaken og marker grensene mellom de enkelte delene med den skarpe kniven.
 18. Ha litt av den røde fargen i en sprøytepose med en stjernetipp størrelse 17/18. Begynn med den røde fargen og sprøyt ut stjerner i bunnen av båten. Sprøyt rødt i alle delene hvor det skal være rødt. Når du er ferdig med rødfargen fortsetter du med å sprøyte ut den hvite fargen i båtbunnen, husk stripene med rødt, hvitt og blått på høyre side.
 19. Båthuset skal ha en svak grå farge. Øyne, munn og nese sprøytes oppå gråfargen med en rundtipp størrelse 4/5. Pupillen farges ved å ta litt svart fargepasta på en fyrstikk og smøre direkte inne i det blå øyet.
 20. Marker omrisset av masten på kaken før du sprøyter, eller sprøyt på for frihånd.
 21. Den blå bakgrunnen lages ved å legge litt lyseblå smørkrem på den ene siden i sprøyteposen og litt hvit krem på den andre siden i sprøyteposen. Når du sprøyter ut stjernene vil det bli en blanding av lyseblå og hvit.
 22. Til slutt sprøyter du lykten, propellen, ankeret og rekkverket på for frihånd.
 23. Ikke ha for mye smørkrem i sprøyteposen om gangen, da den blir for myk av varmen fra hendene. Det er viktig at du sprøyter tett slik at man dekker kakebunnen.
Send oss dine tilbakemeldinger