Ekte eggekrem (vaniljekrem)

Ekte eggekrem (vaniljekrem)
1 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Server ekte eggekrem til dessert i følge med frisk frukt eller bær.

Ingredienser

  • 1 stk vaniljestang eller 1 - 2 ts vaniljesukker
  • 6 dl melk
  • 9 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.
  2. Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Server ekte eggekrem til dessert i følge med frisk frukt eller bær.