Eggepanne med stekte poteter

Eggepanne med stekte poteter

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk poteter
  • 2 ss olje til steking
  • 3 stilk frisk rosmarin grovhakket
  • 150 g bacon i terninger
  • 4 stk egg
  • 4 ss vann

  • litt salt og pepper
En eggepanne kan fylles med det du måtte ha for hånden – ost og skinke, grønnsaker eller middagsrester. Denne varianten er med råstekte poteter og bacon.

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver med ostehøvel.
  2. Stek dem gylne i olje og ha på salt, pepper og rosmarin under stekingen. Ta potetskivene ut av pannen og stek baconterningene.
  3. Pisk sammen egg og vann, og hell blandingen over baconterningene. Legg på potetskivene og stek videre ved forholdsvis svak varme til eggepannen har stivnet.
  4. Server eggepannen med grovt brød.