Duchessepoteter

Duchessepoteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Duchessepoteter er potetmos tilsatt eggeplomme, formet med sprøytepose eller kniv og deretter stekt i ovn. Dekorativ ny vri til middagen.

Ingredienser

  • 800 g poteter
  • 2 dl lettmelk
  • 2 eggeplommer
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • salt og pepper etter smak
  • rapsolje til pensling

Slik gjør du

  1. Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melken.
  2. Sil fra melken. Da er det lettere å mose potetene. Mos potetene, gjerne gjennom en potetpresse.
  3. Bland inn melken, smør og eggeplommer.
  4. Smak til med muskat, pepper og litt salt.
  5. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt små former på bakepapirkledd stekeovnsplate.
  6. Pensle formene med litt olje, og stek i ovn på 200°C til duchessepotetene har fått fin farge - 15 - 20 minutter.
  7. Du kan også sprøyte langs kanten på et ildfast fat. Dekorativt og morsomt.