Dronningen av Saba

Dronningen av Saba
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min

Ingredienser

Kakebunn

  • 125 g kokesjokolade
  • 2 ss kaffe sterk
  • 100 g meierismør
  • 160 g sukker
  • 3 stk egg
  • 75 g mandler malte
  • 60 g hvetemel

Glasur

  • 125 g kokesjokolade
  • 2 ss kaffe sterk
  • 75 g meierismør

Pynt

  • 12 stk mandler

Slik gjør du

  1. 1. Smelt sjokoladen i kaffe.
  2. 2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn smeltet sjokolade, mandler og mel.
  3. 3. Hell røren i smurt form og stek kaken på nederste rille. Kaken skal være lite stekt, da blir den saftig og god.
  4. 4. Avkjøl kaken 10 minutter i formen før den taes ut av formen og lar den ligge på rist minst 1 time før den glaseres.
  5. 5. Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe og rør inn smøret i små porsjoner.
  6. 6. Hell glasuren over kaken og pynt med mandler og gjerne litt sjokolade.
  7. Rund form: 24 cm i diameter (til en kake på 8-10 porsjoner). I stekeovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.