Dipper/sauser

Dipper/sauser
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Her finner du oppskrifter på mango-/rømmedip, tzatziki, tomatsalsa og yoghurtdressing. Alle er gode dipper og sauser som passer godt til for eksempel kylling.

Ingredienser

  • 1 beger lettrømme
  • 3 ss mangochutney
  • 0,5 ts pepper nykvernet

Yoghurtdressing

  • 1 beger yoghurt naturell
  • 2 ss frisk basilikum finhakket
  • 1 ss frisk oregano finhakket
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts pepper

Tomatsalsa

  • 4 stk tomat
  • 8 stk sorte oliven kan sløyfes
  • 2 dl chilisaus

Tzatziki

  • 1 beger yoghurt naturell
  • 3 båt hvitløk revet
  • 1 stk slangeagurk
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper nykvernet

Slik gjør du

  1. Mango-/rømmedip: Bland inn noen skjeer mangochutney eller søt chilisaus i rømmen og smak til med salt og pepper. La den stå i kjøleskapet og trekke smak en stund før servering.
  2. Tzatziki: La yoghurten renne av seg gjennom et klede eller kaffefilter i ca. 30 minutter. Riv agurken grovt. Bland alle ingrediensene i yoghurten og smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Tomatsalsa: Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.
  4. Yoghurtdressing: Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser.