Dinosaurkake

Dinosaurkake
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Har du en sønn eller datter med dinosaur-dilla? Da må du bake denne dinosaurkaken.

Ingredienser

  • 400 g smør
  • 4,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 9 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 5 stk egg
  • 250 g smør (ikke smeltet)
  • 250 g melis
  • 1 stk egg
  • 100 g kokosmasse farget med grønn konditorfarge
  • 1 pose non stop sjokolade
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 10 dråpe blå konditorfarge ca.
  • 2 stk sølvkuler (til øyne)

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp smør og vann i en stor kjele.
  2. 2. Trekk kjelen av platen og tilsett resten av ingrediensene.
  3. 3. Bland alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stekes ved 180 °Ci ca. 30 minutter i en stor langpanne på nederste rille.
  4. 4. Rør smør og melis mykt og rør inn egget. Del kremen i to. Rør inn ca. 1/4 flaske grønn konditorfarge i den ene delen og 2 ss kakao i den andre delen.
  5. 5. Legg på dinosaurmønsteret litt diagonalt over kaken og skjær rundt mønsteret med en liten spiss kniv.
  6. 6. Løft dinosaurkaken over på et fat. Smør den grønne kremen over. Drypp over noen dråper grønn konditorfarge langs ryggen og halen og dra det litt utover med en kniv.
  7. 7. Drypp noen dråper grønn farge i kokosen og bland sammen til en fin grønn farge. Legg kokosen på fatet som gress og pynt med non-stop som blomster.
  8. 8. Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den så vidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør lett inn noen dråper blå farge. Geleen legges på fatet som himmel.
  9. 9. Resten av kaken som blir igjen etter at dinosauren er skåret ut, kan pyntes med sjokoladekremen, og bli en ekstra kake til de voksne. Eller restene kan brukes til å lage punsjeboller.