Ciderbraiserte koteletter med rotgrønnsaker

Ciderbraiserte koteletter med rotgrønnsaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 4 koteletter av svin
  • 1 ss margarin
  • 1 skive kålrot
  • 1 liten persillerot
  • 1 skive sellerirot
  • 1 gulrot
  • 0,5 purre
  • 0,5 kinakål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 5 dl eplecider/eplemost
Koteletter er noe alle liker og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig god middag. Her er en spennende variant med eplecider.

Slik gjør du

  1. Vask og rens grønnsakene, skjær kålrot, persillerot, selleri, gulrot og kinakål i 1 cm brede strimler. Purre skjæres i tynne skiver.
  2. Brun kotelettene raskt i varm panne, ta dem ut av pannen og legg dem til side.
  3. Tilsett alle grønnsakene i pannen, legg kotelettene oppå, strø på salt og pepper og hell over eplecider/eplemost. Legg på lokk og la det brassere (trekke) ca. 10 minutter.
  4. Server kotelettene med rotgrønnsakene og ciderbuljongen, pynt med friske urtekrydder. Passer bra med ris eller kokte poteter.