Ciderbraiserte koteletter med rotgrønnsaker

Ciderbraiserte koteletter med rotgrønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Koteletter er noe alle liker og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig god middag. Her er en spennende variant med eplecider.

Ingredienser

  • 4 koteletter av svin
  • 1 ss margarin
  • 1 skive kålrot
  • 1 liten persillerot
  • 1 skive sellerirot
  • 1 gulrot
  • 0,5 purre
  • 0,5 kinakål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 5 dl eplecider/eplemost

Slik gjør du

  1. 1. Vask og rens grønnsakene, skjær kålrot, persillerot, selleri, gulrot og kinakål i 1 cm brede strimler. Purre skjæres i tynne skiver.
  2. 2. Brun kotelettene raskt i varm panne, ta dem ut av pannen og legg dem til side.
  3. 3. Tilsett alle grønnsakene i pannen, legg kotelettene oppå, strø på salt og pepper og hell over eplecider/eplemost. Legg på lokk og la det brassere (trekke) ca. 10 minutter.
  4. Server kotelettene med rotgrønnsakene og ciderbuljongen, pynt med friske urtekrydder. Passer bra med ris eller kokte poteter.