Chop Suey

Chop Suey

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne klassisk, kinesiske retten har nok de fleste spist på kinarestaurant. Men hvorfor ikke prøve å lage den hjemme?

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 10-15 minutter.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter, stilkselleri i skiver og del vannkastanjene i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.
  3. Varm opp woken og ha i olje. Når oljen freser, ha i kjøttet. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut.
  4. Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg.
  5. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken. Tilsett sausen og bland den sammen med ingrediensene. Kok opp og server med en gang.
  6. Serveres med ris.