Chop Suey

Chop Suey
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Denne klassisk, kinesiske retten har nok de fleste spist på kinarestaurant. Men hvorfor ikke prøve å lage den hjemme?

Ingredienser

Saus

  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet i vann)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 stk brokkoli
  • 125 g hermetiske bambusskudd
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 2 ss olje til steking

Marinade

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts maisstivelse (maizena)

  • 500 g flatbiff av storfe

Slik gjør du

  1. 1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 10-15 minutter.
  2. 2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter, stilkselleri i skiver og del vannkastanjene i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.
  3. 3. Varm opp woken og ha i olje. Når oljen freser, ha i kjøttet. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut.
  4. 4. Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg.
  5. 5. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken. Tilsett sausen og bland den sammen med ingrediensene. Kok opp og server med en gang.
  6. Serveres med ris.