Chili con carne

Chili con carne

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 stk løk , finhakket
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • 0,5 stk rød chili , finhakket
  • 2 ss margarin eller olje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks chilibønner
  • 2 stk rød paprika i biter
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeigen i 2 omganger sammen med løk, hvitløk og chili på god varme. Rør med en gaffel under stekingen, slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt.
  2. Hell over tomatene og la det surre i 3-4 minutter.
  3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter.
  4. Serveres gjerne med en salat og brød.