Cappuccinokake

Cappuccinokake

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En kake for den kaffeglade!

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på. 
Glasur:
Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene
Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling slik at glasuren stivner.
Tips! Når du skal vispe fløten bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.

Tips:

Når du skal vispe fløten bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.