Cappuccinokake

Cappuccinokake

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En kake for den kaffeglade!

Fremgangsmåte

  1. Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
  2. Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
  3. Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  4. Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
  5. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på. 
  6. Krem: Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.
  7. Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling, slik at kremen stivner.
  8. Langpanne 25 x 35 cm I stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter