Calzone

Calzone
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Calzone betyr bukse på italiensk. Hvorfor denne deilige napolitanske retten har fått dette navnet er det ingen som riktig vet.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk rød paprika i biter
  • 1 glass pastasaus rød
  • 2 dl hvitost revet
  • 1 stk egg
  • 1 ts tørket oregano

Slik gjør du

  1. 1. Lag pizzadeig.
  2. 2. Rens og hakk paprikaen. Bruk god varme på stekepanna, og ha i margarin/olje. Brun først halvparten av kjøttdeigen/karbonadedeigen, legg den til side og stek resten. Senk varmen, og ha all kjøttdeigen/karbonadedeigen, paprikaen og tomatsausen i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.
  3. 3. Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
  4. 4. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  5. 5. Pensle Calzonene med sammenvispet egg. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på
  6. 225 °C i 20-25 minutter.
  7. Tips: Du kan godt ha mer grønnsaker i kjøttsausen, f.eks. hakket tomat, squash og sjampinjong. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.