Burger med laks

Burger med laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Burger er noe som barn liker. Prøv en ny variant med stekt laksefilet i burgerbrød. Enkelt og raskt er det å lage, og med din egen favorittdressing smaker den ekstra godt.

Ingredienser

Dressing

  • 4 ss lettrømme
  • 3 ss ketchup
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 1 urter, friske

  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 ss smør
  • 4 stk burgerbrød
  • 4 skiver tomat
  • 8 skiver agurk
  • 4 stk salatblad
  • 4 skiver løk
  • 1 salt og pepper
  • 1 olje

Slik gjør du

  1. Bland rømme og ketchup til dressingen – denne kan smakes til med finhakket løk, paprika eller urter som gressløk og persille.
  2. Skjær laks i skiver, ca. 1-2 cm tykke. Laksestykkene tørkes godt av på kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper. Varm olje i en stekepanne til den har god varme. Tilsett smør og legg laksen i panna straks det er brunt. Det er viktig at laksen får ligge i ro i stekepannen og får steke i 1 minutt før de snus forsiktig med en stekespade. 1 minutt til på andre siden og laksen er klar for servering.
  3. Legg laks i burgerbrød sammen med tomat, agurk, salat og løk eller noen andre av dine favorittgrønnsaker. Topp det hele med dressing. Tips: Prøv gjerne med ost, pesto, ruccolasalat eller en skje med sweet chili saus.