Burger med laks

Burger med laks

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En burger er noe barna liker og som er lett å lage. Du kan lage den akkurat som du vil med de grønnsakene og den dressingen du ønsker. I denne oppskriften er laks hovedingrediensen.

Fremgangsmåte

Skjær laks i skiver, ca. 2 cm tykke, og tørk godt med tørkepapir.
Dryss salt og pepper over lakseskivene.
Varm olje og smør i en stekepanne og legg laksen i stekepannen straks smøret er brunt.
Ha i laksen og la ligge i ro i 1 minutt, snu den forsiktig og la den steke 1 minutt på den andre siden.
Dressing:
Bland lettrømme, ketchup, finhakket løk og paprikapulver sammen.
Rør inn finhakket gressløk.
Tilbehør:
Legg laks i burgerbrød sammen med tomat, agurk, salat og løk.
Server lakseburger med dressing på toppen.

Tips:

Prøv gjerne å ha ost, pesto, ruccolasalat eller en skje med sweet chilisaus i burgeren.