Burger med bacon og blåmuggost

Burger med bacon og blåmuggost

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 blader rød lollosalat
  • 4 blader friséesalat
  • 8 skiver bacon
  • 4 skiver blåmuggost
  • 1 rødløk
  • 4 hamburgerbrød
Dette er en perfekt ”pappaburger”. Hva med å lage denne til han far på farsdagen? Halvsmeltet blåmuggost og bacon på burgeren gir mye god smak og godt humør.

Slik gjør du

  1. Rør inn salt, pepper og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg på blåmuggost litt før de er ferdig stekte.
  4. Stek bacon i panne og legg til avrenning på kjøkkenpapir.
  5. Varm hamburgerbrød og fyll med salat, bacon, hamburger og løkringer.