Bulgursalat med egg

Bulgursalat med egg

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 250 g bulgur
  • 1 stk fennikel
  • 1 bunt vårløk
  • 6 stk soltørkede tomater i olje
  • 3 ss bladpersille finhakket
  • 2 ss frisk mynte finhakket
  • 15 stk sorte oliven
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 2 ss hvitløksolje
  • 50 g hasselnøtter ristet i panne
Prøv denne bulgursalaten med smaksrike grønnsaker, hakkede urter og solgule eggebåter. En mettende og god salat som gjerne kan serveres til middag.

Slik gjør du

  1. Kok bulgur som anvist på pakken.
  2. Kok eggene i 7-8 minutter til de er smilende. Avkjøl i rennende, kaldt vann.
  3. Del fennikel, vårløk og soltørkede tomater i passe biter. Bland dem sammen med avkjølt bulgur, oliven, hasselnøtter, finhakket mynte og bladpersille.
  4. Legg salaten på et fat eller i en bolle. Hell over olje og pynt med egg delt i båter.