Bulgursalat med egg

Bulgursalat med egg
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Prøv denne bulgursalaten med smaksrike grønnsaker, hakkede urter og solgule eggebåter. En mettende og god salat som gjerne kan serveres til middag.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 250 g bulgur
  • 1 stk fennikel
  • 1 bunt vårløk
  • 6 stk soltørkede tomater i olje
  • 3 ss bladpersille finhakket
  • 2 ss frisk mynte finhakket
  • 15 stk sorte oliven
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 2 ss hvitløksolje
  • 50 g hasselnøtter ristet i panne

Slik gjør du

  1. 1. Kok bulgur som anvist på pakken.
  2. 2. Kok eggene i 7-8 minutter til de er smilende. Avkjøl i rennende, kaldt vann.
  3. 3. Del fennikel, vårløk og soltørkede tomater i passe biter. Bland dem sammen med avkjølt bulgur, oliven, hasselnøtter, finhakket mynte og bladpersille.
  4. 4. Legg salaten på et fat eller i en bolle. Hell over olje og pynt med egg delt i båter.