Bruschetta

Bruschetta
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Ristet brød med frisk salsa og spekemat på toppen. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett.

Ingredienser

  • 400 g spekeskinke
  • 4 skive lyst brød
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk tomat finhakket
  • 0,5 stk rødløk finhakket
  • 1 stk avocado finhakket
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss frisk basilikum
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.
  2. 2. Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.
  3. 3. Legg en skive spekeskinke på hver brødskive og fordel blandingen på toppen.
  4. Tips: Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprø og gyldne.