Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke

Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Du kan selvsagt bruke vanlig spekeskinke her, men langtidsmodnet skinke har ekstra god smak og gir det lille ekstra. Dette kan være forrett, smårett, en del av et tapasbord eller noe du lager når du har lyst på noe godt.

Ingredienser

  • 4 skive spekeskinke langtidsmodnet norsk
  • 8 stk cherrytomat, rød
  • 4 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje ekstra virgin
  • 1 ts havsalt grovt
  • 50 g ruccula
  • 2 skive loff

Slik gjør du

  1. 1. Legg tomater og hvitløk på litt aluminiumsfolie, ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folie over, klem folien godt sammen slik at du får en pakke. Stekes i ovn på 225°C i ca 10 minutter.
  2. 2. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn på 250°C til brødet har en gyllen overflate. Gni skivene inn med en hvitløksbåt, delt i to.
  3. 3. Legg ruccula på brødet. Legg 2 skiver skinke på hver brødskive.
  4. 4. Legg over bakte tomater og hvitløk, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.