Brun saus

Brun saus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Brun saus er fast følge til all farsemat – kjøttkaker, kjøttboller, karbonader, kjøttpudding, men det er også veldig godt med brun saus til fiskekaker.

Ingredienser

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl kjøttkraft
  • 2 dl melk

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Rør, mens melblandingen gradvis får en nøttebrun farge.
  2. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk og kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp, under omrøring.
  3. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
  4. Smak til med salt og pepper.