Brokkolisuppe

Brokkolisuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
En kjempegod suppe som får en herlig grønn farge og som er rask og enkel å tilberede med rimelige råvarer. Dette er suppe på 1-2-3.

Ingredienser

  • 500 g brokkoli
  • 7,5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 laurbærblad
  • 1 grønn chili
  • 2,5 dl matfløte
  • salt og pepper etter smak
  • 2 egg

Slik gjør du

  1. Del brokkolien i grove biter og del chilien og fjern hinner og frø.
  2. Kok brokkoli og chili nesten mørt i buljongen tilsatt laurbærblad. Ikke kok for mye for da har brokkolien lett for å bli grå.
  3. Ta ut laurbærbladet. og legg til side noen pene brokkolibiter som skal brukes til garnityr. Mos resten med en stavmikser, e.l.
  4. Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over i iskaldt vann.
  5. Legg de pene brokkolibitene tilbake i suppen, tilsett fløten og gi suppen et oppkok. Smak til med salt og pepper.
  6. Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver suppetallerken.