Brokkolisuppe med reker

Brokkolisuppe med reker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Hjemmelaget suppe laget av friske grønnsaker. Hva kan være bedre? Denne suppen lager du på 10-15 minutter og er et godt og sunt middagsalternativ. Frist med reker og høvlet parmesan på toppen.

Ingredienser

  • 2 dl matfløte
  • 100 g reker
  • 50 g parmesan
  • 50 g brødkrutonger
  • 1 ss frisk gressløk finklippet

  • 1 stk løk
  • 1 stk potet
  • 250 g brokkoli
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)

Slik gjør du

  1. Skrell løk og poteter og del i terninger. Del brokkolien i mindre biter. Kok opp grønnsakbuljongen og ha i grønnsakene. La alt koke i 10 minutter.
  2. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og tilsett matfløte. La suppen få et oppkok.
  3. Hell suppen i dype tallerkener og pynt med reker, høvlet parmesan og brødkrutonger. Dryss over finklippet gressløk like før servering.