Brokkolisalat med feta og bacon

Brokkolisalat med feta og bacon
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
En deilig salat med masse smaker fra brokkoli, fetaost og bacon som utmerket godt kan serveres som en egen rett med godt brød til eller også som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Ingredienser

  • 500 g brokkoli
  • 3 båter hvitløk
  • 1 rød chili
  • 150 g bacon
  • 1 ss olje til steking
  • 0,3 rødkål
  • 200 g fetaost
  • 0,5 dl pinjekjerner

Dressing

  • 1 sjalottløk
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss honning
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. 1. Del brokkolien i mindre buketter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Finhakk hvitløk og chili. Stek baconet sprøtt og la det renne av på et kjøkkenpapir. Fres hvitløk og chili i pannen til det blir mykt, men ikke tar farge.
  2. 2. Snitt rødkålen fint.
  3. 3. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kjølig i 10 minutter.
  4. 4. Anrett brokkoli, finsnittet rødkål, frest hvitløk og chili, og smuldre fetaost på et fat.
  5. 5. Dryss over ristede pinjekjerner og drypp over dressingen. Serveres med godt brød til.