Brokkoli- og pastagrateng

Brokkoli- og pastagrateng

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g brokkoli i buketter
  • 4 dl pastaskruer kokte
  • 300 g røkt skinke
  • 0,5 stk rød paprika
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk egg
  • 2,5 dl matfløte
  • 2 dl hvitost revet
Dette er en 'alt-i-ett'-form med bl.a. brokkoli som er rask og enkel å lage og som i tillegg smaker utrolig godt. Fullverdig middag på en-to-tre.

Slik gjør du

  1. Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet.
  2. Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.
  3. Visp sammen egg, matfløte og revet ost. Hell det i formen. 
  4. Sett formen midt i ovnen og stek ved 200°C i ca. 20 minutter til gratengen er gylden og fin.
  5. Server gratengen nylaget med godt brød til.