Bringebærsuppe med mandelflarn

Bringebærsuppe med mandelflarn

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kirsebær
  • 500 g bringebær
  • 1,5 dl husholdningssaft utblandet
  • 1 dl sukker
  • 2 dl musserende vin med eller uten alkohol
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
En nydelig suppe med smak av sommer og bringebær. Den serveres kald med sorbet eller iskrem.

Slik gjør du

  1. Sil laken fra kirsebærboksen og mål opp 1,5 dl som has over i en kjele. Bland med utblandet saft og sukker. La det koke opp og tilsett vinen. Visp inn maisstivelse som er utrørt i en kald vannskvett. Kok opp til suppen tykner. Avkjøl. Tilsett kirsebærene og sett suppen i kjøleskapet.
  2. Øs opp i suppeboller ved servering og dryss bringebær i. En skje sorbet eller vaniljeis er godt oppi. Pynt med mandelflarn.