Bringebærsuppe med mandelflarn

Bringebærsuppe med mandelflarn
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En nydelig suppe med smak av sommer og bringebær. Den serveres kald med sorbet eller iskrem.

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kirsebær
  • 500 g bringebær
  • 1,5 dl husholdningssaft utblandet
  • 1 dl sukker
  • 2 dl musserende vin med eller uten alkohol
  • 1 ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Sil laken fra kirsebærboksen og mål opp 1,5 dl som has over i en kjele. Bland med utblandet saft og sukker. La det koke opp og tilsett vinen. Visp inn maisstivelse som er utrørt i en kald vannskvett. Kok opp til suppen tykner. Avkjøl. Tilsett kirsebærene og sett suppen i kjøleskapet.
  2. Øs opp i suppeboller ved servering og dryss bringebær i. En skje sorbet eller vaniljeis er godt oppi. Pynt med mandelflarn.