Bringebærsorbet i hjerteform

Bringebærsorbet i hjerteform

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 250 g bringebær
  • 1 banan
  • 0,5 dl melis
  • 1 stivpisket eggehvite
  • 8 finhakkede valnøttkjerner
En kjempegod og lettvint dessert som du f.eks. kan lage til din kjære på Valentindagen. Her kan du bruke den bærsorten du har eller liker best. Vi har her brukt bringebær.

Slik gjør du

  1. Om du har friske bær, så legg dem utover på et brett, og sett brettet i fryseren i minst 30 minutter.
  2. Ha i alle ingrediensene, unntatt eggehviten, i en blender og kjør på full hastighet.
  3. Stivpisk eggehvitene og bland den med bærmassen.
  4. Ha massen over i en bolle som settes i fryseren.
  5. Kjør massen en gang til i blenderen en time før servering.
  6. Fyll sorbeten i hjerteformer. Andre former kan selvfølgelig også brukes. Sett formene tilbake i fryseren til du skal servere dem. De skal være fryst, men ikke beinhard når de serveres. Ta formene derfor ut av fryseren noen minutter før de serveres.
  7. Server bringebærsorbeten med noen friske bær og med hakkede valnøtter på hjertekantene.
  8. Tips: Den helt enkle varianten er å lage en helt vanlig smoothie og fryse den ned i hjerteformer. Da må du ta formene ut og la dem tine litt i kjøleskapet - ca. 15 minutter - før servering.