Bønnesalat

Bønnesalat

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 2 boks hermetiske røde bønner eller annen type bønner
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gul paprika
  • 0,5 stk purre
  • 2 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) hakkede
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts pepper nykvernet
Kjempegodt på en tapasbuffet eller som erstatter for poteter og grønnsaker som tilbehør til kjøttet. Og ikke minst som følge til juleskinka!

Slik gjør du

  1. Sil av bønnene i et dørslag. Del paprika, løk og purre i biter og ringer. Bland sammen.
  2. Tilsett urter, olje, sitronsaft og pepper. Salaten bør stå og trekke et par timer før servering.