Bønnesalat

Bønnesalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Kjempegodt på en tapasbuffet eller som erstatter for poteter og grønnsaker som tilbehør til kjøttet. Og ikke minst som følge til juleskinka!

Ingredienser

  • 2 boks hermetiske røde bønner eller annen type bønner
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gul paprika
  • 0,5 stk purre
  • 2 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) hakkede
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts pepper nykvernet

Slik gjør du

  1. 1. Sil av bønnene i et dørslag. Del paprika, løk og purre i biter og ringer. Bland sammen.
  2. 2. Tilsett urter, olje, sitronsaft og pepper. Salaten bør stå og trekke et par timer før servering.