Blomkål tempura

Blomkål tempura
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Lekkert som snacks ved siden av noe godt i glasset, eller som en enkel forrett.

Ingredienser

  • 1,5 stk blomkål
  • 100 g hvetemel
  • 2 stk egg
  • 2 ss rapsolje
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss tørket gressløk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok blomkål i buketter i saltet vann ca. 2 minutter. Ha dem over i et dørslag og la dem renne av. Bland sammen kokte blomkålbuketter, klippet gressløk og rømme. Smak til. Settes kaldt til servering.
  2. Ha melet og en klype salt i en stor bolle. Ta eggene og skill plomme og hvite. Pisk eggeplommer og 1 1/2 dl kaldt vann sammen. Pisk det inn i melet sammen med oljen til en glatt røre. Pisk eggehviter til stivt skum i en ren og tørr bolle, og vend inn i røren.
  3. Varm opp olje i en dyp panne eller wok (190 gr). Dypp noen blomkålbuketter i røre, og legg dem i oljen med en hullsleiv. Friteres 2-3 minutter til gylne og lette. Får renne av på husholdningspapir. Fortsett med resten av bukettene. Dryss over salt - og server!