Blinis med pinnekjøtt

Blinis med pinnekjøtt
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Pinnekjøtt er en favoritt hos mange. Denne oppskriften gir muligheten til å ta pinnekjøttet frem som en forrett eller som en liten smårett, gjerne som juletapas. En liten smak av jul - med vri.

Ingredienser

  • 150 g bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk egg
  • 2 ss lettrømme
  • 1,8 dl melk
  • 2 ss olje til steking
  • 300 g pinnekjøtt Ferdig dampet
  • 1 dl lettrømme

Slik gjør du

  1. 1. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.
  2. 2.  Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.
  3. 3. Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.
  4. 4. Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.