Blåskjell og pommes frites

Blåskjell og pommes frites

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg blåskjell
  • 1 dl hvitvin tørr
  • 1 dl kremfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 3 stk sjalottløk
  • 1 stk gulrot
  • 100 g usaltet meierismør
  • 2 ts sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss frisk kruspersille
En følelse av luksus; server blåskjell og sprøstekte pommes frites på en helt ordinær dag. Det gjør noe med deg!

Slik gjør du

  1. Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  2. Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5 - 7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til. Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsaker i terninger. Pisk inn smøret og smak til med sitronsaft og salt. Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
  3. Server med sprøstekte pommes frites.