Blåbærmuffins med melisdryss

Blåbærmuffins med melisdryss
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Muffins er blitt en velkjent og populær kake. De er enkle å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt friske blåbær.

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 125 g smør
  • 1 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 200 g blåbær

Slik gjør du

  1. 1. Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis.
  2. 2. Smelt smøret og bland det med melken. Ha blandingen i eggedosisen.
  3. 3. Bland det tørre og ha det i til slutt.
  4. 4. Tilsett blåbærene, skal du ha noe til pynt må du holde av litt.
  5. 5. Fordel røren i muffinsformer og stek dem på 190 grader C, i 20-25 minutter. Avkjøles på rist.
  6. Serveres med et lett melisdryss, evt. mynteblader og på en seng av blåbær.