Blåbærmuffins med kefir

Blåbærmuffins med kefir
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Blåbær er både sunt, godt og fulle av antioksidanter. Ha alltid noen frosne blåbær i fryseren. Herlig i muffins og andre kaker.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g blåbær frosne eller friske
  • 4 dl hvetemel
  • 1 stk egg
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl kefir

Slik gjør du

  1. Smelt og avkjøl smøret.
  2. Bland bærene med ca 1/4 del av hvetemelet, og sett dette til side.
  3. Bland resten av de tørre ingrediensene i en bolle.
  4. Pisk egg sammen med sukker, og visp inn smøret og melken. Lag en fordypning i melblandingen, og rør inn eggeblandingen. Bland deretter inn blåbærene, og rør det sammen forsiktig.
  5. Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp halvveis, ca 3/4. Det beste er å bruke muffinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene formen bedre.
  6. Muffinsene stekes ved 180 °C. Oppskriften gir seks store muffins, eller ti små. Store muffins stekes i 15 - 20 minutter og små muffins stekes i ca. 12 minutter.