Blåbærmuffins med havregryn

Blåbærmuffins med havregryn
14 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Smakfulle og mettende blåbærmuffins. Ha de som tilbehør i matpakken, eller lag små blåbærmuffins og server på fest.

Ingredienser

  • 60 g havregryn
  • 3 dl melk
  • 250 g sammalt hvete, fin
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 150 g sukker
  • 100 g blåbær
  • 1 stk egg
  • 6 ss rapsolje

Slik gjør du

  1. Bland havregryn og melk. La det stå og trekke i 10 minutter.
  2. Bland sammen mel, bakepulver, salt, sukker og blåbærene i en stor bolle.
  3. Rør et sammenvispet egg og oljen i havreblandingen. Tilsett havreblandingen. Rør til det så vidt er blandet. Fyll røren i smurte muffinsformer.
  4. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter. La dem avkjøles i minst fem minutter før de tas ut av formene.