Biffgryte med scampi

Biffgryte med scampi
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Surf & turf gryte. En miks av mat fra land og hav. I denne gryta finner du både biffkjøtt og scampi.

Ingredienser

  • 200 g biff av ytrefilet storfe
  • 2 ss olje
  • 6 stk scampi
  • 3 stk tomat
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 0,3 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts tørket basilikum
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,3 pk tagliatelle

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp vann i en kjele og legg tomatene i når vannet koker. Ta opp tomatene etter ca. 1/2 minutt og ta av skallet.
  2. 2. Varm opp oljen i en jerngryte. Skjær kjøttet i litt store biter og brun lett, ca. 1-1,5 min. Legg kjøttet til side og fres scampien.
  3. 3. Legg deretter tomatene over i oljen (samme som du stekte kjøttet i), grovhakk løken og hvitløken og ha i sammen med tomatene.
  4. 4. Tilsett kajennepepper, basilikum, salt og sukker. La dette småkoke ca. 30 minutter, smak til med ekstra chilipulver mot slutten, og la kjøttbitene koke med de siste 5 minuttene.
  5. Serveres med tagliatelle og nybakt brød.