Biffgryte med scampi

Biffgryte med scampi

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 200 g biff av ytrefilet storfe
  • 2 ss olje
  • 6 stk scampi
  • 3 stk tomat
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 0,3 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts tørket basilikum
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,3 pk tagliatelle
Surf & turf gryte. En miks av mat fra land og hav. I denne gryta finner du både biffkjøtt og scampi.

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele og legg tomatene i når vannet koker. Ta opp tomatene etter ca. 1/2 minutt og ta av skallet.
  2. Varm opp oljen i en jerngryte. Skjær kjøttet i litt store biter og brun lett, ca. 1-1,5 min. Legg kjøttet til side og fres scampien.
  3. Legg deretter tomatene over i oljen (samme som du stekte kjøttet i), grovhakk løken og hvitløken og ha i sammen med tomatene.
  4. Tilsett kajennepepper, basilikum, salt og sukker. La dette småkoke ca. 30 minutter, smak til med ekstra chilipulver mot slutten, og la kjøttbitene koke med de siste 5 minuttene.
  5. Serveres med tagliatelle og nybakt brød.