Biff og vennene hans

Biff og vennene hans
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Bli venner for livet! Pannestekt asparges, østersopp, mandelpotetpuré og soppsaus er gode venner av Biff. Bli en av dem du og!

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av storfe
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1 ts pepper nykvernet, sort
  • 1,5 ts salt

Soppsaus

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk sjalottløk finhakket
  • 1 ts margarin
  • 1 ts olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet i vann) eller kraft
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss lettrømme

Mandelpotetpuré

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts pepper nykvernet
  • 0,5 ts salt

Pannestekt asparges og østerssopp

  • 16 stk frisk grønn asparges
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper nykvernet
  • 250 g østerssopp eller annen god sopp

Slik gjør du

  1. 1. Skrell og kok potetene. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.
  2. 2. Skrell den nederste delen av aspargesen. Skjær østerssoppen i skiver. Vend asparges og østerssopp i litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek på middels god varme i panna, eller bruk en grillpanne.
  3. 3. Del sjampinjongene i 4 og brun dem i panna med smør og olje, sammen med sjalottløk. Smak til med salt og pepper. Tilsett buljong og fløte, kok inn til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.
  4. 4. Del indrefileten i 4 like store biffer og krydre dem med salt og pepper. Brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.