Biff med soppsaus og salt- og rosmarinbakte poteter

Biff med soppsaus og salt- og rosmarinbakte poteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 4 storfebiffer à 150 g (forslag entrecôte)
  • 2 ss olje
  • 200 g cherrytomater

Saltbakte poteter:

  • 1 kg små poteter
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts rosmarin, tørket eller fersk

Soppsaus:

  • 12 sjampinjonger eller annen sopp
  • 2 rødløk
  • 3 dl matfløte

Slik gjør du

  1. 1. Vask potetene godt og legg dem på et bakepapir i en ildfast form. Ha over salt og rosmarin. Ovnsbak potetene på 200°C i ca 20 minutter. Legg inn tomatene de siste fem minuttene.
  2. 2. Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre til ønsket ”stekegrad”. La kjøttet hvile noen minutter når det er ferdig.
  3. 3. Stek oppkuttet sopp og løk i smør.Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt og pepper.