Biff med ristede mandler og grønn brokkolisalat

Biff med ristede mandler og grønn brokkolisalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 4 storfebiffer à 150 g (forslag ytrefilet)
  • 2 ss olje til steking
  • 100 g mandler, grovhakket
  • 50 g smør

Brokkolisalat:

  • 1 brokkoli
  • 1 bunt vårløk
  • 1 pose sukkererter

Slik gjør du

  1. 1. Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre i 2 minutter.
  2. 2. Bland sammen mandler og smør. Fordel det på toppen av kjøttet og gratiner i 6–8 minutter på 200°C. La kjøttet hvile litt.
  3. 3. Kok brokkolibuketter, vårløk og sukkererter i 2–3 minutter.
  4. 4. Server gjerne med en rømmesaus.