Biff med løk og basilikumpoteter

Biff med løk og basilikumpoteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 4 storfebiffer à 150 g (forslag ytrefilet)
  • 2 ss olje til steking

Løk:

  • diverse løk, f.eks.:
  • 2 rødløk
  • 4 sjalottløk
  • 1 vanlig løk
  • smør til steking

Basilikumpoteter:

  • 1 kg kokte potet uten skall
  • 3 dl matfløte
  • 0,5 potte basilikum eller andre ferske urter
  • 0,5 purreløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. 1. Varm 1-2 ss olje i en stekepanne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre til ønsket ”stekegrad”. La kjøttet hvile noen minutter når det er ferdig.
  2. 2. Kutt potetene i terninger og finhakk purreløken. Kok opp matfløte og tilsett poteter og purre. Kok i noen minutter og tilsett finhakket fersk basilikum, salt og pepper.
  3. 3. Skjær løken i ringer og stek den mør i smør.