Biff med chilidressing

Biff med chilidressing

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 biff av ytrefilet storfe
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 dl kesam original, 8 %
  • 4 ss søt chilisaus
  • 400 g rød cherrytomat
  • 100 g salatblader
  • 50 g ruccula
  • 0,5 rødløk
Biff inneholder kun 2-4 % fett, og det er derfor tilbehøret som bestemmer hvor sunt et biffmåltid er. Denne retten er enkel å lage, smaker kjempegodt og gjør derfor til skamme at sunn og god mat er en vanskelig kombinasjon.

Slik gjør du

  1. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  2. Legg tomatene i ildfast form og stek dem på 230 grader i 8-10 minutter.
  3. Rør sammen kesam og søt chilisaus til dressing.
  4. Skyll salaten og del opp salatbladene. Skrell og del løken i båter. Bland salat og løk.
  5. Server med bakte eller ovnsstekte poteter