Biff Provençale

Biff Provençale
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En annerledes måte å servere biff på. Her smaksettes kjøttet med tapenade og estragonsennep før det grilles. Verdt å prøve!

Ingredienser

  • 2 stk biff av ytrefilet storfe (eller mørbrad)
  • 1 glass tapenade
  • 2 ss sennep
  • 0,5 ts tørket estragon blandes i sennepen
  • 3 stk tomat
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss frisk estragon hakket
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 skive loff ristet

Slik gjør du

  1. 1. Smør tapenade på begge sidene av den ene biffen, og estragonsennep på den andre.
  2. 2. La de ligge og godgjøre seg i romtemperatur i ca. 1 time.
  3. 3. Skjær hver biff i 4 lange strimler, og tre de innpå et spyd på langs. Bruk to strimler med hver sin smak til et spyd.
  4. 4. Grill spydene ved god varme i ca. 2-3 minutter på hver side.
  5. 5. Lag tomatsalat av skivede tomater og hakket løk. Hell balsamicoeddik over.
  6. Server med ristet loff.