Biff Lindstrøm

Biff Lindstrøm
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Retten er oppkalt etter den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som med sin matlaging holdt de mer kjente polarheltene friske og sunne på flere ekspedisjoner. Selv om han var norsk er retten mest kjent i Sverige.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller familiedeig
  • 1 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 stk egg
  • 1 dl melk
  • 2 stk potet i små terninger
  • 2 ss løk finhakket
  • 2 ss syltede rødbeter finhakkede
  • 2 ss sylteagurk, hakket
  • 1 ss kapers
  • 2 ss smør eller olje til steking

Slik gjør du

  1. 1. Bland kjøttdeigen med salt og pepper og rør inn melk og egg som er sammenpisket.
  2. 2. Rør poteter, løk, rødbeter og agurker inn i deigen, sammen med kapers.
  3. 3. Formes til 8 litt høye biffer. Brun smør i en stekepanne og stek biffene på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
  4. Serveres ofte med stekte poteter, speilegg og syltede rødbeter.