Biff Creole

Biff Creole
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Kreolsk mat betyr spennende smakskombinasjoner fra mange steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre.

Ingredienser

  • 4 4 biff (mørbrad, ytrefilet eller indrefilet)
  • 2 ss olje eller margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts hot beauty spice, ev. pepper
  • 1 løk
  • 4 stilker stangselleri
  • 2 grønne paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts sukker
  • 3 dl hurtigris
  • 2 dl reker eller krepsehaler

Slik gjør du

  1. 1. Rens rekene.
  2. 2. Kok risen etter anvisning på pakken og bland inn ferdig rensede reker når risen er ferdig kokt.
  3. 3. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  4. 4. Kutt løk, paprika og stilkselleri i biter, hvitløken hakkes. La dette få surre i panna sammen med biffen de siste par minuttene. Tilsett hakkede tomater, og smak til med kajennepepper og sukker.