Berlinerkranser

Berlinerkranser

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Berlinerkranser er en av de 7 slagene som bør være med i julebaksten til jul. Se video av hvordan du lager de perfekte berlinerkransene.

Fremgangsmåte

  1. Mos de hardkokte eggeplommene ut i de rå eggeplommene. Tilsett sukkeret, og pisk det hele til eggedosis.
  2. Smuldre smøret i det meste av melet. Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.
  3. Forvarm stekeovnen til 180°C. Trill ut små deigemner om gangen til ca. 8 mm tynne pølser. Del pølsene i 10–12 cm lengder, og form dem som kranser.
  4. Dypp kransene i eggehvite og ta dem så over i en skål med perlesukker. Legg kransene på smurt stekebrett. Stek i ca. 10 minutter.
  5. 1 porsjon gir ca. 30 berlinerkranser.