Basilikumkylling i sitronsaus

Basilikumkylling i sitronsaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

40-60 min
Denne vinsausen med smak av sitron og basilikum smaker nydelig til kylling. Potetrösti med litt revet eple og kokt asparges er det perfekte tilbehør.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 stk sitron
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 dl hvitvin
  • 1,5 ss hvetemel
  • 8 stk potet
  • 1 stk eple
  • 1 ts salt
  • 1 krm pepper

Slik gjør du

  1. 1. Varm olje i en panne og legg i kyllingfiletene når oljen er varm. Ha på salt og pepper og stek dem i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Ta opp filetene og hold dem varme mens sausen lages.
  2. 2. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten. Hakk løk. Fres finhakket løk i pannen til løken er blank. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Hell i vin, men spar 1/2 desiliter. La sausen koke et par minutter.
  3. 3. Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.
  4. 4. Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i margarin.
  5. Server basilikumkyllingen med lettkokt asparges og eplerösti. Pynt med basilikum.