Basilikumkylling i sitronsaus

Basilikumkylling i sitronsaus

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 stk sitron
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 dl hvitvin
  • 1,5 ss hvetemel
  • 8 stk potet
  • 1 stk eple
  • 1 ts salt
  • 1 krm pepper
Denne vinsausen med smak av sitron og basilikum smaker nydelig til kylling. Potetrösti med litt revet eple og kokt asparges er det perfekte tilbehør.

Slik gjør du

  1. Varm olje i en panne og legg i kyllingfiletene når oljen er varm. Ha på salt og pepper og stek dem i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Ta opp filetene og hold dem varme mens sausen lages.
  2. 2. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten. Hakk løk. Fres finhakket løk i pannen til løken er blank. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Hell i vin, men spar 1/2 desiliter. La sausen koke et par minutter.
  3. Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.
  4. Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i margarin.
  5. Server basilikumkyllingen med lettkokt asparges og eplerösti. Pynt med basilikum.