Balsamicostekt kylling

Balsamicostekt kylling
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Balsamicostekt kylling med potetsalat laget på matyoghurt er et smakfullt alternativ i den lyse årstiden.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 båt hvitløk finhakket
  • 1 ss grov sennep
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss olje til steking
  • 1 stk sitron i båter

Potetsalat med yoghurt og mynte

  • 1 kg ferskpotet
  • 2 båt hvitløk finhakket
  • 2 dl matyoghurt
  • 1,5 ss sitronsaft ca.
  • 1 ts sukker
  • 3 stk vårløk finsnittet
  • 0,5 potte frisk mynte hakket

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kyllingfiletene på langs. Rør sammen hvitløk, sennep og balsamico og legg i kyllingfiletene. Vend dem så de blir dekket av marinade, og la dem ligge i minst 20 minutter.
  2. 2. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Avkjøl.
  3. 3. Bland yoghurten med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetene og bland forsiktig. Pynt med mynteblader og snittet vårløk.
  4. 4. Varm olje i en stekepanne og stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekt, ca. 3-4 minutter på hver side. Dryss over flaksalt og nykvernet pepper og server kyllingstrimlene med potetsalat og sitronbåter.