Bakte rotgrønnsaker

Bakte rotgrønnsaker
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

  • 2 pastinakk
  • 1 rødbete
  • 1 gulbete
  • 1 polkabete (Choggiabete)
  • 2 gulrøtter
  • 4 jordskokker
  • 0,5 kålrot
  • 2 hvitløkfedd
  • 0,5 sitron
  • 3 ss olivenolje
  • Noen kvister timian
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver. Legg dem utover i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
  2. Bak rotfruktene ved 200 °C til de er møre, ca. 40 minutter. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.
Oppskrift fra