Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Denne kyllingformen passer seg selv når den først er satt i ovnen. Røkt paprikapulver gir en spennende røksmak.

Ingredienser

  • 1 stk kylling (ca. 1000 g) delt i 4 eller 8 biter
  • 1 stk sitron i skiver
  • 200 g sorte oliven , gjerne kalamataoliven
  • 100 g chorizopølse
  • 5 båt hvitløk
  • 1 stk rød paprika i store biter
  • 8 stk sjalottløk
  • 2,5 dl kyllingkraft , evt. litt hvitvin
  • 2 ss smør
  • 0,5 ss røkt paprikapulver

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i en langpanne. Pensle kyllingen med smør og hell på kyllingkraften og krydre med røkt paprikakrydder, salt og pepper. Stek i ca. en halv time til kyllingstykkene er gjennomstekt.
  3. Server kyllingenformen med ris, salat eller couscous.
  4. Tips: Får du ikke tak i røkt paprikapulver kan du for eksempel pensle kyllingen med en barbequesaus med røksmak, og drysses vanlig paprikapulver over.