Baconkylling med sopp og løk i fløtesaus

Baconkylling med sopp og løk i fløtesaus
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Her er det mye smak! Baconkylling er servert med fargerike grønnsaker, sopp og løk i fløtesaus og kokte eller bakte poteter.

Ingredienser

  • 2 stk kyllingbryst (med skinn og vingeben) , evt. kyllinglår
  • 0,5 ts salt
  • 1 krm pepper
  • 1 skive bacon
  • 150 g frisk sjampinjong eller skogsopp
  • 1 stk løk
  • 2 ss smør
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts soyasaus

Slik gjør du

  1. Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Strekk baconskivene litt og surr dem rundt kyllingstykkene.
  2. Skrell løken og skjær den i tynne båter. Del opp soppen i passe biter. Brun smøret i en stekepanne. Legg i kyllingstykkene og stek dem lett på begge sider til de begynner å få farge. Tilsett løk og sopp og stek videre et par minutter. Ha i fløte og soyasaus og la alt surre forsiktig i vel 10 minutter.
  3. Server med kokte eller bakte poteter, lettkokt brokkoli og blomkål.
  4. Husk at kyllinglår trenger lenger trekketid.